Taniere vám urobia z každého jedla slávnosť. Čistý vyžehlený obrus, vkusné prestieranie a pekné taniere dodajú stolovaniu punc. Jedlo je aj spoločenská záležitosť, tak si ju vytvorte čo najpríjemnejšiu.
Taniere - navigácia v článku
Voľakedy jedávali iba z jednej drevenej misky v strede stola alebo priamo z drevenej dosky. Taniere sa začali rozširovať po Európe v 14. storočí. Trvalo 400 rokov, kým sa stali v domácnosti samozrejmosťou.
Postupne vznikli hlboké, plytké a dezertné, ktoré sa najviac používajú dodnes. No existuje aj servírovací tanier, predkrmový a samozrejme podšálka so šálkou na kávu.
Taniere a tanierové súpravy
- biele – neutrálne a nadčasové
- s dekorom kvetov a lístkov – pre romanticky založených a tvorivých
- geometrické vzory – pre ľudí, ktorí inklinujú k matematike a k prírodným vedám
Čítajte aj: Cibulák – vzor starých materí na slávnostné chvíle
Článok bol publikovaný 6. februára 2018 a aktualizovaný 3. marca 2024
Článok je zaradený do kategórie: Taniere
Článok je zaradený do kategórie: Taniere
Mohlo by vás zaujímať
- Tanierové súpravy - zamilujte si domáce stravovanie
- Misy a odmerky do kuchyne - pomôžu pri pečení
- Servírovacia tácka z dreva má krásne prírodné kresby
- Podnos do postele na rannú voňavú kávu
- Mažiar z prírodného kameňa patrí k alchýmii chutí
- Poháre na vodu a nealko - doprajte si letné osvieženie
- Karafa na vodu i víno vylepšuje chuť nápoja
- Termopohár na kávu - zážitok z levitovania nápoja
- Medené doplnky sú neopozerané, osviežia interiér
- Mlynčeky na kávu pomelú aj ľanové semiačka
Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.