Chcete sa zdravšie stravovať? Vyskúšajte parné hrnce. V pare sa varí bez tuku, jedlá sú zdravé. Zachovávajú si výživné látky, farbu i chuť. Sú ideálne na prípravu diétnych a ľahkých pokrmov.
Parné hrnce - navigácia v článku

Parné hrnce vám uľahčia varenie a sú aj ekonomické. Stačí, ak si pripravíte suroviny, do základnej nádoby nalejete potrebný objem vody a zapnete. Predstavujú jedinečného pomocníka na zdravé, rýchle a úsporné varenie.
Hrnce majú dve až tri parné nádoby, plus nástavec na vyrenie vajec a ryže. Produkcia pary sa spustí do minúty. Skondenzovaná voda odteká do zbernej nádoby. Varením v pare potraviny nestrácajú svoju prirodzenú chuť ani vitamíny. V pare sa menej solí. Hrniec má tichý chod, varenie je bez zápachu a po skončení sa automaticky vypne.
Parné hrnce na varenie bez tuku
Sú vhodné na prípravu rýb, hydinového mäsa, zeleniny, ryže i zemiakov. Dajú sa v nich pripraviť aj knedle, cestoviny a rozličné omáčky. Do spodnej nádoby dáte jedlo, ktoré je treba variť najdlhšie. Jedlá môžete v parnom hrnci aj ohrievať.
Zaradili sme aj hrniec, ktorý uľahčí prípravu jedál pre malé deti. V jednom prístroji pokrm pripravíte na pare a aj pomixujete.
Čítajte aj: Kvalitný odšťavovač a mixér na tekuté potraviny
Treska na pare – recept
Potrebujeme tresku, sójovú omáčku, cesnak, červenú mletú papriku, korenie, citrón, zemiaky a zeleninu (mrkva, hrášok, kukurica).
Zo sójovej omáčky, pretlačeného cesnaku, papriky, citróna a korenia urobíme marinádu a potrieme ňou plátky ryby. Dáme do najspodnejšej nádoby parného hrnca a nad ne zemiaky so zeleninou. Paríme 25 – 30 minút.
Umožňuje zdravé, úsporné a rýchle varenie. Zelenina pri varení nestráca svoju chuť.