Pečiete? Tak si s nami pozrite formy na pečenie vhodné nielen na Veľkú noc. Orechy, rožky či medvedíkov môžete urobiť po celý rok. A baránkov upečiete na sviatky jari.
Formy na pečenie - navigácia v článku

Zaujímavým materiálom na pečenie sú silikónové formy. Môžete v nich piecť na sladko i na slano. Rovnako do nich môžete dať zamraziť zmrzlinu a podávať v tvare medvedíka či baránka aj s čokoládou.
V silikóne sa dá piecť bez vymazania tukom a pomúčenia, a pritom dobroty ľahko vyklopíte. Má dobrú tepelnú vodivosť, preto skráti čas pečenia. Dá sa umývať aj v umývačke riadu.
Formy na pečenie – druhy
- baránok – tradičné veľkonočné pečivo
- orechy – vianočné i veľkonočné
- medvedík – zvykne sa robiť na Vianoce
- vanilkové rožky – vianočné i veľkonočné
- rybičky – vianočné
Čítajte aj: Kuchynské váhy – šikovní pomocníci v kuchyni
Článok bol publikovaný 15. februára 2018 a aktualizovaný 24. januára 2021
Mohlo by vás zaujímať
-
Pomôcky na pečenie - upečte si sladkú tortu
-
Plechy na pečenie - občas si doprajte vlastné maškrty
-
Vianočné vykrajovačky - pripravte si sladké sviatky
-
Parné hrnce na varenie bez tuku, nestrácajú vitamíny
-
Wok panvica s trojitým dnom je Rolls Royce medzi wokmi
-
Ryžovar uvarí ryžu sám, nepripáli ani nerozvarí
-
Multifunkčný hrniec ušetrí energiu a varí zdravo
-
Nerezové hrnce vám uvaria fantastické obedy
Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.