Šťava z rakytníka je nabitá prírodnými antioxidantmi

Rakytník rastie u nás aj v Tibete foto: pixabay

Jana Beňová Téma 19. septembra 2020 0

Šťava z rakytníka  je zdrojom prírodných antioxidantov a má v ľudovom liečiteľstve dlhú históriu. Ako prví ho objavili Gréci.

Šťava z rakytníka - navigácia v článku

Rakytník rastie u nás aj v Tibete foto: pixabay

Podporuje imunitný systém, dobré trávenie, zdravú pokožku a správnu činnosť srdca. Keďže obsahuje aj vysoký podiel vitamínu C, prispieva k tvorbe kolagénu.

Obsahuje omega 3,6, 7,9-mastné kyseliny. Sedmička, kyselina palmitolejová je silný antioxidant, podporuje regeneráciu kože.  Mastné kyseliny, ktoré majú antioxidačné vlastnosti, sú ochranou voči voľným radikálom. Je nabitá vitamínmi, minerálmi, amínokyselinami, bioflavonoidmi a stopovými prvkami.

Šťava z rakytníka a rakytníkový olej

Najviac sa používa šťava a olej z rakytníka. Môžete si ich zaradiť do jedálnička v období chrípky. Plody sa predávajú aj v potravinách, dajú sa uskladniť v chladnička a mrazničke.

Olej sa používa aj na kožu a vlasovú pokožku. Podporuje aj zdravie tráviacich a dýchacích slizníc.  Siahajú po ňom aj pri bolestiach hrdla. Rozšíril sa do kozmetických prípravkov.

Čítajte aj: Nápoje z aloe vera čistia telo a nakopávajú imunitu

Viac výrobkov s rakytníkom

Šťava z rakytníka foto: pixabay

Šťava z rakytníka
foto: pixabay


Ako sa vám páčil článok?
Autor článku
Jana Beňová

Mám rada vkus, variabilný a šik nábytok, pohodové a ekologické bývanie. Zaujíma ma aj prírodná kozmetika. Vymýšľam nové projekty, v ktorých zbližujem ľudí. Píšem - využívam dlhoročné skúsenosti v novinárčine.

Komentáre
Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.