Ručný šľahač – rozvonia kuchyňu po sladkej vanilke

Ručný šľahač - pomoc pri pečení foto: pixabay

Jana Beňová Téma 14. septembra 2020 0

Aj vy radi pečiete ľahké koláče s čerstvým ovocím? Tak by ste mali mať doma ručný šľahač. Určite by jeho funkcie zvládol aj kuchynský robot, no práca zo šľahačom je jednoduchšia. Je šikovný najmä na redšie cestá, no moderné typy si poradia aj s hustejšími.

Keď sa spustí šľahač, aj vy zacítite vanikovú sladkú vôňu  z detstva? Mama práve došľahala sladký krém a vám zverila varechu, ktorú ste oblízali. Z čerstvo vyšľahaným krémom ste dostali aj kus lásky, ktorá voňala po vanilke.

Ručné šľahače prešli kus cesty a kráčajú s dobou. Sú dizajnovejšie, rýchlejšie a výkonnejšie. Ale krém spod ich šľahacej metly je stále fantastický.

Ručný šľahač zvládne veľa

Hnetacie háky a šľahacie háky miesia a šľahajú. Hravo si poradia so šľahačkou, žĺtkovou penou, tortovými krémami a s redšími cestami ako je bublanina. Hnetacie háky u niektorých typov efektívne pomôžu dokonca aj s prípravou hutnejšieho cesta, či už treného, kysnutého a perníkového.

Moderné ručný sľahač má niekoľko rýchlostí a turbo funkciu. Šľahanie či hnetenie je expresne rýchle. Veľmi ľahko sa drží a obsluhuje. Má ergonomickú rukoväť pre vaše maximálne pohodlie.

Čerešňová bublanina s vanilkou

Suroviny: 185 ml smotany na šľahanie, 1 vanilkový struk, 125 ml mlieka, 3 vajcia, 60 g práškového cukru, 85 g polohrubej múky, lyžica čerešňovice, pol kg čerešní.

Postup: Do panvice nalejte šľahačku, pozdĺžne prerežte vanilku, vyberte semená a pridajte do šľahačky. Niekoľko minút zahrejte na slabom ohni, nechajte vychladnúť, primiešajte mlieko a preceďte. Vajcia vyšľahajte s ručným šľahačom s cukrom a múkou, primiešajte šľahačku, čerešnovicu, čerešne a vylejte do koláčovej formy. Pečte 30 až 35 minút.

Čítajte aj: Tyčový mixér – na krémovú jemnú polievku

Viac ručných šľahačov

"S


Ako sa vám páčil článok?
Autor článku
Jana Beňová

Mám rada vkus, variabilný a šik nábytok, pohodové a ekologické bývanie. Zaujíma ma aj prírodná kozmetika. Vymýšľam nové projekty, v ktorých zbližujem ľudí. Píšem - využívam dlhoročné skúsenosti v novinárčine.

Komentáre
Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.